Pappersröra

Har nu ägnat en timme till att leka kontor, dvs att sortera papper och sätta in i pärmar. Det samlas en hel del på hög, och en hel del slängs. Varför inte slänga papperna på en gång i stället för att spara dem. Varför inte sätta in papper som ska vara kvar i pärmar på en gång, då slipper man ju detta. Ska försöka göra så i fortsättningen.

Väntar nu på att lilleman ska vakna, han har ju sovit drygt två timmar nu så det sker väl när som helst nu.

Garderobsstädningen är kvar fortfarande, kanske tar mig an det imorgon, det borde jag hinna.

På torsdag blir det tdl-besök för min del, hoppas verkligen att jag inte har något hål.

På fredag ska jag på efterkontroll hos BM, då ska det även bli en liten sväng på stan. Har inte varit på stan sedan i våras. Okej en gång i somras, men då hann jag inte med mycket endast en klippning.


Småbarn

BLir just nu inte klok på lillgrisen, i går var han vaken nästan hela dagen (sov 45 min på dagen) och somnade inte förrän 01:44 (man kan ju säga 00:44 också). Där kan jag ju även tillägga att natten innan sov han inte sådär jättebra heller. När han väl somnade sov han till 06:45 (05:45), sedan slumrade han 20 min till. Nu sover han igen, ute i vagnen. Hoppas han tar och sover ett tag nu.

JAg skulle så gärna vilja ta en dusch, men jag är så fjantig och är rädd att han ska vakna och ligga och skrika. Jag hoppas hans far kommer hem snart så han kan ha lite koll så jag får duscha.

Men jag kan ju skatta mig lycklig att när han inte vill sova så ligger han bara och pratar eller så vill han äta, det är inte så att han gallskriker. Han börjar gnälla när han är lite uttråkad, eller vill äta, så jag ska ju inte klaga. Men sådana här nätter vill jag bara skjuta mig själv, för jag är så förbannat trött. Men det är ju bara att titta på det lilla livet och han fyrar av världens leende och "pratar" lite så är ju irritationen som bortblåst. Jag måste tänka på de som har kolikbarn, där barnet bara skriker i tid och otid, så det är inte så synd om mig.

Nu måste jag äta lite lunch tror jag, fast jag åt en sådan stadig frukost.

Nytta

Nu äntligen sover lillgrisen, förhoppningsvis sover han 2,5 timme nu. Han verkar ha lite ont i magen för inatt vaknade han flera gånger, fast iofs så åt han alla gångerna. Vet inte riktigt vad som händer.

Nu har jag chansen att göra lite nytta, som att städa garderoberna. Men jag har inte riktigt lust med det, får se vad som händer sedan jag druckit mitt kaffe.

Fredag igen

Ojdå vad aktiv med att skriva på senaste tiden, en hel vecka sedan. Det ska bli ändring på det nu lovar jag mig själv. Nu när lillgrisen har lärt sig att sova på dagarna några timmar så kan jag göra destomera, bla att blogga.

På en vecka har det inte hänt så särskilt mycket, vi har tagit promenader, och jag tar mig inte för med någonting när han sover. Är inte riktigt van det än. Idag har jag iaf städat så det känns riktigt skönt. Har några planer vad jag ska göra de kommande dagarna när lilleman sover. Det finns en hel del kan jag säga. Bland annat att:

*Städa garderoberna och stryka lite där inne som behövs strykas
*Leka kontor, har alldeles för mycket papper och skit som är där de inte ska vara, mycket ska in i pärmar och mycket ska slängas.

Jaja, det var vad jag kom på i det stora hela, men det finns mer...

Äntligen fredag

Precis som rubriken lyder äntligen fredag och herr gris ska vara hemma i helgen, så det blir mys för hela slanten.

Annars har jag fullt upp, vad nu det kan vara. Jag gör inte så mycket om dagarna mer än att utfodra lillagris. Nu har han börjat få andra vanor och rutiner, han sover på dagarna (peppar peppar). Han har inte gjort det tidgare, bara när han var några veckor, sedan har han somnat i min famn när jag ammat honom. Har jag då lagt ner honom har han vaknat med vilda protester efter 5-10 minuter. Så nu hoppas jag att detta håller i sig. Man hinner med lite mer på dagarna då, som igår till exempel så kunde jag städa och det var så skönt. Det är ju nästan riktigt kul att städa. Idag har jag hunnit duschat och grejat lite, det har jag inte kunnat göra förut för då åt han konstant hela tiden, nästan. Men han blir ju större han med, och lite rutiner efter två månader tackar jag inte nej till.

Har fått hem PoP overallen också, den såg fin ut. Nu ligger den i tvättmaskinen. Har ju fått låna lite fleecekläder av min kusin, bla en overall från timberland som han kan ha nu. Men den kändes så tunn, det får nog bli en bilåkar overall.

Nä, nu ska jag käka lunch och dricka kaffe, kanske tända några ljus också för att få till fredagsmyskänslan. Det är så ruggit och mörkt idag, regnet öser ner. Hade tänkt att putsa fönster idag, men det får bli någon annan dag (om jag hinner innan snön kommer).


Jag vann

Mitt livs första tradera auktion vann jag. Nu hoppas jag bara på att den är fin, det såg ut som så på bilden iaf, PoP overallen.

Stökig natt

I natt var det lite stökigt, lilla gris vaknade vid 2 och ville äta och sedan ville han inte somna utan låg och pratade viftade med armar och ben tills han ville äta igen. Natten har mest bestått av matning. Somnade väl kring fem tiden för att vakna vid halvsju. Då åt han en slurk och sedan somnade vi om till åtta och vid tio gick vi och la oss och sov två timmar till. SÅ nu börjar vi komma igång lite här. SKulle vilja gå på promenad, vi får se vad det blir. Eller om det blir lite städning.

Hemklickat

Klickade hem lite kläder till lilla gris nyss från PoP. De har specialpriser på vissa varor nu på nätet så jag tog två bodysar. En mössa är han ju i stort behov av så det blev en sådan också. Blir väl en lite varmare sedan framåt vintern, men denna duger bra nu, han ligger ju mest nerbäddad i vagnen eller åker bil så den kan inte bli för tunn.





Bilder från Polarn och Pyrets hemsida

Mössa-or

Måste verkligen införskaffa en mössa eller mössor till lillgrisen. Känner mig som en äldigt dålig mamma som inte fixar en ny mössa. Det behövs ju, det är ju kallt nu.

2 månader

Idag, precis i denna skrivandes minut blir våran lilla gris två månader. Tiden går fort...

Tid bokad

Efterkontrollen är bokad, nu är dt bara tdl kvar.

Vad gör man med ett matvrak till bebis som inte vill sova? Tips mottages gärna :)

Återbesök

Måste boka tid för återbesök hos barnmorskan, det är på tiden nu.

Måste boka om tdl tiden.

Jag vill ha tiderna på samma dag efter varandra eftersom de ligger på samma ställe. Och det måste vara på torsdag v 44 då har jag tillgång till bil, för mister är ledig.

Hur ska jag få till det då måntro?

Promenad

En rask promenad blev det och lillgrisen sov i ca en halvtimme. Kan inte förstå att ungen inte vill sova. Det är ju tur att han somnar på kvällen iaf och att han sedan har sina tider då han vaknar på natten.

Vi fick lite oväntat snabbesök också, mamma, moster, bror och kusin. De ville kolla in lilla gris lite. Nu väntar vi bara på att herrn i huset ska komma hem. Hoppas han dyker upp snart så kanske det blir söndagmiddag hos svärföräldrarna. Jag är rätt hungrig, har inte hunnit äta så mycket idag. Måste skärpa mig på den biten...

Söndag

Sitter och väntar på att få gå ut på en promenad, men har man en glupsk unge så får man vänta ett tag. Kan vara rätt så tröttsamt ibland. Men men, sånt är livet.

Härligt

Sitter med en kopp kaffe, lillgrisen ligger på golvet och luftar sig lite och är jättenöjd. Har en tvätt i maskinen som snart är klar och då blir det en till. Har precis duschat och tvättat håret. Det finns ett minus med detta och det är att herr gris inte är hemma i helgen, utan han jagar. Det är ju bra för då får vi kött fulla frysen.

Det är strålande sol, en riktigt fin höstdag. Undrar om det blir en liten promenad eller vad det blir.

Nu blir det tvätthägning.

Lördag morgon

En underbar morgon har det varit. Lilla gris har sovit bra i natt och på morgonen. Somnade 20:30 vaknade 01:45 låg och pratade, somnade om en stund och började gnälla vid 3. Då gick vi upp och bytte blöja sedan käk till 04:15 ungefär. Efter det sov han till sju kanske, kollade inte på klockan eftersom han låg och pratade och grejade. Men efter ett tag var jag tvungen att kolla vad klockan var, den var halv åtta och grisen låg fortfarande helt nöjd. Jag gick ut och hämtade tidningen, sedan fick han mat innan han började gnälla. Nu har jag ätit frukost och grisen har suttit i sin babysitter och pratat en massa, nu ligger han i sitt gym men börjar gnälla lite nu. Mot skötbordet och blöjbyte och påklädning.

Tradera

Har precis upptäckt tradera, men det är ingen bra sida för en velpelle som mig. Men jag har iaf lagt bud på två (!) fleeceoveraller från polarn o pyret, varav jag ångrat mig på den ena. Hoppas det är någon som budar över mig på den.

Måste fixa en mössa till lilaagris också, känner mig som världens sämsta mamma som inte kan klä sitt barn när det börjar bli kallt.

Ny morgon

Torsdag morgon, lillagris ligger och sover, igen. Kors i taket, han som sover så sällan. Varför skrev jag det, verkar som han vaknar, det låter lite från honom. Jag kan inte förstå varför han sover så lite dagtid, ca två timmar per dag och han är bara 8 veckor. Det händer ibland att han kan ta ett längre sovpass, men ytterst sällan. Ibland kan han sova nästan en hel dag, det är som att han tar igen all sömn han gått miste om under veckan. Nätterna funkar hyfsat iaf, vaknar två gånger ungefär samma tid. Fast han har inte tyckt om att sova i sin säng, men förra veckan somnade han ganska tidigt (före tio) då kunde man lägga honom i sängen. Nu har han återgått till det gamla vanliga och ska äta innan han somnar när vi går och lägger oss. Så idag ska vi börja med lite tillägg, det känns som att han inte blir nöjd av min mjölk. Ett kvällsmål ska vi börja med, sedan kanske ett mitt på dagen så han kan sova en stund då med. Vill att han ska sova länge på dagen, helst i vagnen så man kan gå långa promenader. Nu tycker han inte att det är så kul vissa dagar.

Nu har mistluren vaknat, bäst att hämta honom.

Leende

Finns det något vackrare än när ens lilla bebis ler mot en? Tror inte det, man smälter.

Beroende

Jag är helt beroende av sk frisörschampoon och frisörprodukter överhuvudtaget. Har nu hittat en sida där de är billigare än hos frisören, vill bara klicka hem allt. Men vuxen som jag är så ska jag använda upp alla schampoon jag har innan det bli något nytt.

Har haft den skönaste morgonen på länge (jag måste få tycka det för det var ett tag sedan) lilla gris somnade om efter frukosten. Han vaknade strax efter sju och åt, sedan låg vi och mös i sängen ett tag. Efter en stund blev han lite gnällig och visade att han ville äta mera. Då skyndade jag mig att gå på toa, fixa te och mackor och greja undan på köksbänken. När jag gick och tittade till honom så hade han somnat, sötingen. JAg tyckte att det blev lite väl tyst och inga protester. Nu sover han sött, kanske en timme till iaf. Man vet aldrig med den mannen, hans favoritgren är inte att sova.

Jag har hunnit att duscha och borstat tänderna också, det var länge sedan jag borstade tänderna före 12 en vardag. Han har sina långätningar på förmiddagarna så då hinner jag inte göra så mycket mer än att mata honom och äta frukost själv när han är på humör.

Nu piper det till, hoppas det bara var lite magknip.

Ska försöka komma ut på en promenad idag också, det kanske går bättre när jag har gjort mig i ordning (så gott som iaf). Vi får se vart vi hamnar, det är ju lillagris som bestämmer dagarna för det mesta, måste ju gå efter hans mat och sov behov. Matbehovet är ju större än sovbehovet iaf.

Nu verkar han vaknat...

Mitt hälsosamma jag

Hade tänkt att sluta äta en massa skit och börja röra på mig mera. Och det med start denna vecka. Hittills har det inte gått så bra, mem har ett mål att promenera 3 gånger i veckan. I hopp om att  det blir varje dag så småningom. Mycket beror ju på lilla gris som äter mest hela förmiddagarna och sover nästan inget. Men idag ska jag pula ner honom i vagnen och gå ut.

jag vill bli fri bulldegen!!!

Tiden går

Jag har suttit isolerad några dagar i soffan med en hungrig liten gris vid min barm. Men nu verkar det bli bättre igen då han även kan sova och inte äta så mycket och ofta. Han ska ju vägas idag, undra vad han kommer att väga in på, han börjar bli väldigt tung nu, eller så är det jag som blir svagare och svagare för var dag som går.

Kanske jag ska börja använda honom som hantel...

RSS 2.0